Üsküdar Üniversitesi 12. dönem mezunlarını uğurladı!

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde 12’nci yıl ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunları heyecan ve coşkuyu bir arada yaşadı. Bu yıl 7 bin 274 Üsküdar Üniversitesi mezunu profesyonel hayata geçiş yaptı. 

Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan ile TARHAN – İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan’ın da katıldığı törende, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Zelka, Prof. Dr. Muhsin Konuk, Prof. Dr. İsmail Barış, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak, Prof. Dr. Elif Erhan’ın da aralarında yer aldığı akademisyenler hazır bulundu.

İki gün süren mezuniyet töreninde öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Mezuniyet, bir bitiş değil, yeniden doğuşun başlangıcıdır”

Törende mezun öğrenci ve ailelerine seslenen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hem kendi anılarından hem de hayat tecrübelerinden yola çıkarak mezunlara, ailelere ve hocalara önemli mesajlar verdi.

Mezuniyetin bir bitiş değil, yeni bir hayatın ilk adımı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tarhan, “Üniversite hayatı, insanın askerlik hayatından bile daha çok şey öğreten bir dönemdir. Burada sadece akademik beceriler değil, sosyal ve duygusal beceriler de kazanılır. Bu nedenle bu mezuniyet, bir bitiş değil, yeniden doğuşun başlangıcıdır.” dedi.

“Algoritmaların değil insanın ustası olun”

Gençlere sadece meslek sahibi olmayı değil, aynı zamanda “vicdan sahibi” olmayı hedeflemelerini öğütleyen Prof. Dr. Tarhan, “Gerçek başarı, yükseklere çıkmak değil, yükseklerde insan kalabilmektir. Bu meslekle birlikte insan kalabildim mi, sorusunu kendinize sormanızı öneririm. En önemli şey, yapay zekâ çağında insan kalmayı başarabilmektir. Algoritmaların değil, insanın ustası olmamız lazım. Erdem ahlakını yüceltmeliyiz.” diye konuştu.

“Üniversite size anahtar verdi”

Üniversitenin rolünü bir anahtar metaforuyla aktaran Prof. Dr. Tarhan, “Aslında üniversite size bilgi yüklemedi, anahtar verdi. Bilgi hazinesinin anahtarını verdik. O hazineyi arayıp bulmak size düşer. Tıpkı bir dalgıç gibi, donanımınızla hayat okyanusunun en derinine inip hayallerinizdeki incileri siz çıkaracaksınız.” dedi.

“Hayat yolculuğunda su gibi olun”

Hayat yolculuğunda gençlere “su gibi” olmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Tarhan, “Su hedefi unutmaz, vazgeçmez. Taş çıkar önüne, etrafından dolaşır. Kaya çıkar, damlaya damlaya deler geçer. Ama kayayı delen suyun gücü değil, sürekliliğidir. Hayat da böyledir. Mevlana’nın dediği gibi, ‘Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.'” şeklinde konuştu.

“Hekimler bazen tedavi eder, çoğu zaman teselli eder”

Konuşmasının sonunda özellikle Tıp Fakültesi mezunlarına seslenen Prof. Dr. Tarhan, İbn-i Sina’nın hekimlere tavsiyesini hatırlatarak, “Hekimler bazen tedavi eder, çoğu zaman teselli eder. Gelen dertli insanların bilgiye ihtiyacı var ama bunu onlara şefkatle, incitmeden, kırıp dökmeden aktarmak gerekir. Bunun etkisi çok daha önemlidir.” diyerek sözlerini tamamladı ve mezunlara başarılar diledi.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Mezuniyet bir kilometre taşı”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, törende yaptığı konuşmada hem öğrencilere hem de ailelerine seslenerek duygu dolu anlar yaşattı. Mezuniyetin bir “kilometre taşı” olduğunu belirten Prof. Dr. Güngör, üniversite olarak öğrencilerin hayat hikayelerine en güzel şekilde katkıda bulunmak için çalıştıklarını ifade etti.

“İşte o an bu an!”

“Biz dört, beş, altı yıldan beridir, siz bu kapıdan girdiğiniz andan itibaren hayat hikayenize en verimli, en keyifli ve en güzel şekilde nasıl katkı yapabilirizin stratejilerini geliştirdik.” diyen Prof. Dr. Güngör, hedeflerinin sadece donanımlı değil, aynı zamanda insani değerlerle yüklü mezunlar yetiştirmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Güngör, mezunlara bakarak, “İşte o an bu an. Şimdi karşımızda pırıl pırıl ürünlerimizi, ortaya koyduğumuz bu güzel, harika, parıltılı eseri görüyoruz ve coşkusunu yaşıyoruz.” dedi.

“Hırslı olmayın, azmi ilke edinin”

Mezunlar için asıl mücadelenin şimdi başladığını belirten Prof. Dr. Güngör, gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak, “Asıl şimdi sizin insanlığa dokunuşlarınız başlayacak. Şimdi siz artık görevi, hayat yolunda bayrağı devralıyorsunuz. Ülkemiz, dünyamız ve insanlığımız için bütün sorumluluğu yükleniyorsunuz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Güngör, mezunlara nasihatler vererek, “Bundan sonra çok daha çalışkan olun. Ama kesinlikle hırslı olmadan; çalışkanlığı, girişimciliği ve cesareti örerken hırsı değil, azmi ilke olarak edinin. Yarışı değil, birlikte güçlü olmayı hedefleyin. Başkalarını geçmek değil, başkalarıyla birlikte çoğalarak bu yolculuğa devam etmelisiniz.”

“Bu bir veda değil, yeni bir başlangıcın merhabasıdır”

Mezuniyetin bir ayrılık olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Güngör, “Bu bir veda değildir, bu yeni bir başlangıcın merhabasıdır. Bundan sonraki süreçte de sizlerle onur duyarak, gurur duyarak bu yolculuğu yine hep birlikte devam ettireceğiz.” İfadesinde bulundu.

Ailelere ve hocalara da emekleri için teşekkür eden Prof. Dr. Güngör, “Gençlerimizi bu noktaya getirdiniz. Bu hiç kolay bir süreç değil. Onlara güvendiniz ve bize güvendiniz. Hep birlikte ülkemizin, dünyamızın ve insanlığın geleceğine önemli bir dokunuşta bulunuyoruz.” dedi. Prof. Dr. Güngör, mezunlara “Yolunuz açık olsun. Güzelliklerle, başarılarla, verimle ve onurla dolu olsun.” dileklerinde de bulundu.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Törenin en heyecanlı anlarından biri, dereceye giren öğrencilerin ödüllerini aldığı bölümdü. Okul üçüncülüğünü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Beyzanur Karadağ ve Naor F A Abuamer paylaştı. Öğrencilere ödülünü ve “Bilinçli Genç Olmak” kitabını Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ve TARHAN – İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan takdim etti.

Okul ikinciliği ise Psikoloji Bölümü’nden Arzum Atılgan ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Canan Solmaz’ın oldu. Arzum Atılgan, ödülünü Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan’ın elinden aldı.

Okul Birincisi Vedat Yıldırım’dan ilham veren konuşma

4.00 ortalama ile okul birincisi olan Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Vedat Yıldırım, okulun kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Yıldırım, yaptığı konuşmada başarısının ardındaki zorlu süreci anlatarak, “Sınavlar, projeler, sabahlara kadar süren kodlamalar ve Beylikdüzü’nden Üsküdar’a iki saatlik metrobüs yolculukları… Tüm bunların her biri bana azmetmeyi ve pes etmemeyi öğretti.” dedi. Ailesine ve hocalarına teşekkür eden Yıldırım, “Bu yolda hepimiz çok emek verdik, çok yorulduk ama başardık. Bundan sonrası için hepimize yeni hedefler ve yepyeni başlangıçlar diliyorum.” diyerek arkadaşlarını tebrik etti.

Okul birincisinin ödülünü ise Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan takdim etti.

Uluslararası öğrenciden hekim adaylarına anlamlı mesaj

Uluslararası öğrencileri temsilen konuşan Tıp Fakültesi mezunu Soundous Bensalah, tıp eğitiminin zorlu ama bir o kadar da öğretici olduğunu ifade ederek, “Ne kadar çok hasta görmeye alışsak da, onları asla ve asla bir rakam ya da isim olarak görmemeliyiz. Onları her zaman insan olarak görmeliyiz.” dedi.

Şampiyon sporculara alkış 

Törenin en coşkulu anlarından biri de Türkiye’nin farklı coğrafyalarında üniversite bayrağını dalgalandıran şampiyon sporcuların sahneye davet edilmesiydi. Basketbol, futbol, voleybol, kickboks ve boks takımlarının sporcuları, kazandıkları kupalarla sahneye çıkarak büyük bir alkış aldı. Üniversite yönetimi, sporculara ve antrenörlerine tek tek teşekkür ederek başarılarını kutladı.

Törende sporcular karşılaşmalarda giydikleri formaları imzalı şekilde yönetime hediye etti.

Daha sonra yüksek lisans diploma töreni, Tıp Fakültesi diploma töreni yapıldı. Tıp Fakültesi Yemin töreni Prof. Dr. Haydar Sur tarafından yaptırıldı.

Başarılı iletişimciler de ödüllendirildi… 

Törende, İletişim Fakültesi başarılı öğrencilerine ödüllerini Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Nazife Güngör ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Esra Atalay takdim etti. 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Deneysel Film” ödülünü kazanan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Ayşe Nur Ateş, 58. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde finalist olan İspanya Madrid Kısa Film Festivali’nde “En İyi Öğrenci Kısa Filmi” ödülünü alan İbrahim Karahasan, “Görme Engelliler Üzerinde Oluşmuş Gereksiz Hassasiyet” projesiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği 34. Genç İletişimciler Yarışması’nda “Üstün Başarı” ödülüne layık görülen Yeni Medya ve İletişim Bölümünden Serdar Karan, aynı yarışmada “Yeşil’in Direnişi: Türkiye’nin Çevre Mücadelesi” projesiyle İnternet Haber kategorisinde ikincilik ödülünü kazanan Şahin Deniz’e ödül verildi. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” adlı projeleriyle Belgesel Film kategorisinde ikincilik ödülünü kazanan Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde Mukadder Güneş, Zeynep Erva Karaçay ve Georg Abdurrahimov’a da ödülleri verildi.

Mezunlar keplerini havaya attı

İletişim Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldıktan sonra bayrak flama devir teslim töreni yapıldı. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atması ve aileleriyle kucaklaşmasıyla sona erdi.

Ayrıca İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunlarına da diplomaları törenle verildi.

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu